Köpvillkor


Köp och leveransvillkor


Villkor för köp:


För att handla hos oss måste man fyllt 18 år. Är man under 18 år måste man ha målsmans tillstånd att handla. Vid köp innebär det att man godkänt våra villkor för köp enligt nedan.


Priser:


Alla priser är angivna inklusive mervärdesskatt (moms) om inte annat anges.Avtal om köp:


Avtal om köp träffas först när kund bekräftar köpet och har erhållit en orderbekräftelse via mail. Vid felaktigheter i t ex. pris, betalningsmetod, leveransmetod, osv. skall kund kontakta oss snarast för att korrigera fel innan försändelsen sker.


Betalningsalternativ:


Webbshopskunder:


För våra kunder i webbshopen har vi ett samarbete där vi erbjuder betalning mot faktura, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.


Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på ”Slutför köp” godkänner du TML:s allmänna villkor.


Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med din PIN-kod.


För fakturafrågor, kontakta Klarna. www.klarna.se Telefon 08-12012010 Mail: info@klarna.se.Föreningar, företag och organisationer som köper direkt av TML:


En faktura skickas till er per Post i samband med leveransen av varorna. En förenklad kreditupplysning utan kännedomskopia kan komma att ske. Betalningsvillkor för faktura är 30 dagar netto. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift om 50 kr samt en dröjsmålsränta med 14 % + referensränta. Om betalning inte sker efter påminnelse går ärendet till inkasso och därefter direkt till Kronofogden.


Leveranstid och sätt:


Leveranstiden är normalt 5-10 arbetsdagar. Vi försöker att sampaketera alla varor i den grad det går så de levereras tillsammans. Om paketet är litet levereras det direkt hem till din brevlåda. I annat fall till ditt lokala postkontor eller närmaste utlämningsställe. Leverans sker med vanligt postpaket eller brev till närmaste postkontor eller utlämningsställe beroende på storlek och vikt.


Frakt:


Fast fraktavgift 60:- per kolli. 


Ej utlösta paket:


Om varan inte hämtas och skickas tillbaka till oss från posten, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift om 400 kr oavsett köpesumma för att täcka våra administrativa kostnader.


Öppet köp/Ångerrätt:


Enligt distanshandelslagen har man som privatperson alltid 14 dagars öppet köp via postorder. Det innebär att du antingen kan byta till en annan produkt eller få pengarna tillbaka. Du måste kontakta oss först innan du skickar tillbaka en vara. Du står själv för returfrakten. Varan måste vara oanvänd i obruten förpackning annars gäller inte öppet köp. Vi löser inte ut några varor som skickas till oss mot postförskott.


Observera att för företag gäller ej ångerrätten.


Ångerrätt gäller ej tjänster eller specialbeställningar som påbörjats med köparens samtycke.


Om ni hämtar varor i vår butik gäller inte distanshandelslagen och därmed ej heller 14 dagars ångerrätt.


Reklamationer:


Skulle en produkt vara felaktig/defekt, transportskadad eller felexpedierad skall mottagaren eller kund kontakta oss omedelbart. Den som returnerar godkänd reklamation står för transportrisken men vi står för frakt. Om det skulle visa sig att produkten inte var felaktig/defekt har vi rätt att debitera kunden för frakten. Vi löser inte ut några varor som skickas som postförskott.


Reservationer:


Vi reserverar oss mot att en vara kan vara slut även om webbplatsen säger att den finns i lager. Vi reserverar oss också mot eventuell slutförsäljning hos våra leverantörer. Er beställning kan då restnoteras och vi skickar varan så fort vi får in nya.  Ni kan även byta mot likvärdig vara eller vid förskottsbetalning få pengarna tillbaka. Vi ansvarar inte för transportskador som kan uppkomma under frakt. Detta skall anmälas av mottagaren till fraktbolaget i fråga. Vi reserverar oss även mot att bilder kan ge olika färgvariationer på olika datorskärmar.


Force Majeure:


TML är befriat från påföljd och skadestånd om fullgörelsen av avtalet hindras, fördröjs eller försvåras av någon omständighet, såsom till exempel krig, myndighetsingripande, oroligheter, inskränkningar i energitillförsel, arbetsmarknadsstörningar, förbud, restriktioner, lagändringar, uteblivna tillstånd, olyckshändelser, ogynnsamma transport- eller väderleksförhållanden eller uteblivna leveranser som TML skäligen inte kunnat förutse vid tiden för avtalets slutande och vars följder TML inte kunnat undvika eller övervinna.